Oikea koukku

Arhinmäen erotettava Eerola - tai erottava

Urheilu- ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen (vas.) on erottava tehtävästään, jos hän ei suostu erottamaan eduskunta-avustajaansa Antero Eerolaa, joka on julkisesti esittänyt Ukrainan entistä presidenttiä Viktor Janukovytšia tukevia näkemyksiä. Tämän lisäksi ministerin on selväsanaisesti irtisanouduttava Eerolan epäiltyä joukkomurhaajaa syleilevistä kommenteista.

 

Entinen Ylen Moskovan kirjeenvaihtaja ja Jaakko Laakson avustaja Antero Eerola kutsui torstaina julkisessa Facebook-profiilissaan Janukovytšin erottamista ja uuden väliaikaisen hallinnon muodostamista "laittomaksi vallankaappaukseksi". Tarkalleen ottaen hän kirjoitti näin:

 

"Laiton vallankaappaus Ukrainassa näköjään etenee. Kommunistisen puolueen puheenjohtajan koti on poltettu ja entisen hallituksen kannattajia kannetaan väkisin ulos kaupunginvaltuustoista. Täsmälleen sitä, mitä Lapuan liike teki 30-luvulla Suomessa. Milloin EU tuomitsee tämän fasismin nousun?"

 

Eerolan vertaus Lapuan liikkeen toimintaan on halpamaista ottaen huomioon, että Janukovytšin joukot syyllistyivät aseettomien mielenosoittajien murhiin. Ukrainan uusi hallitus ja väliaikainen presidentti nauttivat laillisesti valitun parlamentin enemmistön tukea. On selvä, että kansalaisiaan murhauttavalla tyrannilla ei ole enää sen enempää kansalaisten kuin entisten häntä tukeneiden parlamentaarikkojenkaan tukea.

 

Eerolan mielestä sen sijaan Viktor Janukovytš oli vaaleilla valittu presidentti, joka "mellakoinnin kautta nyt syrjäytettiin".

 

On vastenmielistä lukea, kuinka Suomen hallituksessa istuvan ministerin avustaja puolustaa etsintäkuulutettua massamurhaajaa. Näköjään vasemmiston jyrkkä neuvostosiipi porskuttaa edelleen ja vieläpä lähellä Suomen hallitusta!

 

Järkyttävintä tässä on ulkopoliittinen sokeus, johon ministeri Arhinmäki on sortunut. Sen sijaan, että Arhinmäki sanoutuisi selvästi irti avustajansa näkemyksistä, hän puolustaa tämän sananvapautta. Kannatan itse laajaa sananvapautta. Tässä tapauksessa ongelma onkin Arhinmäen suhtautuminen. Ministerin eduskunta-avustaja ei ole pelkkä itsenäinen poliitikko ja ajattelija. Murhaajaa puolustavan avustajan työsuhteen jatkaminen kielii ministerin arvostelukyvyn puutteesta, millä on vaikutusta koko Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen kansainväliseen uskottavuuteen.

 

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) on sanonut, että Ukrainassa on tunnustetuilla vaaleilla valittu parlamentti, joka on hyväksynyt uuden hallituksen.

 

Arhinmäen kommentit Helsingin Sanomille asettavat kyseenalaisiksi, onko hallituksen linja Ukrainan suhteen yhtenäinen. Erityisen huolestunut olen siitä, että Helsingin Sanomien haastatteleman Arhinmäen mielestä "ei nyt ole järkevää valita puolta Ukrainan tilanteessa".

 

"Kaikkien pitäisi tällä hetkellä välttää ottamasta kantaa. Mutta jos hallinto on korruptoitunut, on kansalla oikeus nousta kadulle. Jos kansaa ammutaan kadulla, se on täysin tuomittavaa", Arhinmäki sanoo.

 

Sen sijaan Arhinmäki ei ota kantaa Janukovytšin asemaan, eikä siihen onko Ukrainan nykyinen hallitus laillinen. Suomen ulkopoliittisen linjan on oltava kristallinkirkas. Länsimaat ja Euroopan unioni eivät voi täysipainoisesti luottaa Suomeen, jos sen hallituksen sisällä on eriäviä näkemyksiä Ukrainan tilanteesta. 

 

Arhinmäen on julkisesti selvitettävä, pitääkö hän Ukrainan nykyistä hallitusta laillisena, vai asettaako hän syrjäytetyn Janukovytšin ja uuden hallituksen samalle viivalle ottamatta kantaa kummankaan puolesta.

 

Ministeri Paavo Arhinmäkeä ei saa päästää tästä Suomen ulkopoliittista uskottavuutta koskevasta tärkeästä kysymyksestä pelkällä olankohautuksella.

 

Toistan vaatimukseni ministerille: Arhinmäen on erotettava eduskunta-avustajansa Antero Eerola ja sanouduttava selkeäsanaisesti irti tämän Ukrainan tilannetta koskevista näkemyksistä. Lisäksi Arhinmäen on selitettävä julkisesti, pitääkö hän Ukrainan uutta hallitusta maan laillisena edustajana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Miksi Arhinmäen pitäisi erota? Hänhän on sen puolueen puheenjohtaja, joka on SKP/SKDL:n organisatorisideologinen perillinen. SKP/SKDL opetti aina, että Neuvostovenäjä on aina oikeassa tapahtui mitä tahansa!

Pekka Iiskonmaki

Paavon ei ole syytä erota. Hän edustaa vasemmistolaisia arvoja.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Vaikka vasemmisto on minulle kunnon "ihottuma" niin täytyy myöntää Eeroran olevan oikeassa.
Valitettevan moni on ollut kannustamassa "äärioikeistoa" Ukrainan johtoon Suomessa.

Riku Sutinen

Venäjän (ja neuvostoliiton) retoriikkaan sopivat hyvin nämä äärioikeisto /fasismi määritelmät.

Ukrainan parlamentti äänesti presidentin valtaoikeuksien poistamiseksi. Ääniä ehdotuksen taakse annettiin 328. Ehdotusta kannatettiin hyvin laajassa rintamassa niin oikealta kuin vasemmalta. Esimerkiksi 30 tuli kommunisteiltä.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Tuliko eilen katsottua "Jälkiviisaat"?
Ilmeisesti ei...

Riku Sutinen Vastaus kommenttiin #11

"Jälkiviisaat" on kuvaava nimi ohjelmalle, roiskaisuja ja faktoista irrallista jaarittelua... "poltettu synagoga" Paljon on poltettu ja rikottu viimeviikkoina.

Svobodalla on noin vain 10% äänivalta nykyisessä parlamentissa. Eli samoin kuin kommunistit, on marginaaliryhmä.

Ennen vallan vaihtoa parlamentin muodosti 449 edustajaa. Omien kansalaisten ampumisen jälkeen osa edustajista pakeni.

328 edustajaa äänesti presidentin valtaoikeuksista, äänestystulos myös korreloi hyvin nykyistä vallanjakaumaa puolueiden kesken. Vaaleissa valitut edustajat jatkavat uusiin vaaleihin asti normaalisti.

Pieniä puolueita on neljä:

- 41 edustajaa UDAR/УДАР. (The Ukrainian Democratic Alliance for Reform of Vitali Klitschko,Український демократичний альянс за реформи Віталія Кличка)
- 36 edustaa samaa puoluetta kuin syrjäytetty presidentti(The Party of Region, Партія регіонів). Oli aikaisemmin suurin 127 edustajalla.

- 36 edustaa Svobodaa. (Всеукраїнське об’єднання «Свобода», Vseukrayinske obyednannia "Svoboda")

- 30 Communist Party of Ukraine (Комуністична партія України,KPU)

Kaksi suurta parlamentissa ovat:

- 99 sitoutumattomat

- 86 Batkivshchyna (All-Ukrainian Union "Fatherland" Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", Vseukrayins'ke Obyednannya Bat’kivshchyna)

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Voi jestas, Francis :/ Vedä happea välillä. Ei meidän täällä Suomessa kannata jaella mielipiteitä kenestäkään ukrainalaisesta poliitikosta. Ei vielä tiedetä, mitä kaikkea tässä on tapahtunut ja mitä tulee tapahtumaan.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

McCarronin tuomitsemistarpeet ovat ilmeisen kovat, niin kovat, että terve järki ja suhteellisuudentaju unohtuvat. Arhinmäen ei tarvitse selvittää yhtään mitään, sillä vapaassa maassa ei tarvitse ottaa kantaa johonkin asiaan jos ei itse niin halua.

Eerolakaan ei oikeastaan puolustellut Janukovytšia vaan lähinnä totesi erään tähän liittyvän tosiasian.
http://www.hs.fi/politiikka/Arhinm%C3%A4ki+puolust...

Eerola sanoo seuraavasti:
"Ja Viktor Janukovytšhan on vanha roisto ja oligarkkien ystävä, joka istui jo neuvostovuosina vankilassa omaisuusrikoksista. Mutta valitettavasti vaaleilla valittu roisto. Sopimus tehtiin uusista vaaleista ja presidentin vallan vähentämisestä, mutta sitä oppositio ei noudattanut."

Riku Sutinen

Eerola:" Milloin EU tuomitsee tämän fasismin nousun?" Mielenkiintoista retoriikkaa... Ilmeisesti asialla olivat väärät vallankumoukselliset?

Kyllä presidentti joka ammuttaa hengiltä (demokratiaa vaativia) omia kansalaisiaan on menettänyt mandaattinsa.

Viktor Janukovytšhan menetti presidentin valtaoikeutensa Ukrainan parlamentin äänestyksen tuloksena. Noin 10% annetuista äänistä tuli kommunisteiltä.

Eerola puolustaa vanhan hallinnon valtaoikeutta. (Pitää Ukrainan parlamentin äänestystulosta laittomana?)

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Jotenkihan ne lärvit jälkihoitoineen pitää yrittää kuopata, kun ei avustaja paikan päällä enää jaksanut isäntäänsä valvoa (miksi ei muuten jaksanut, kysyy kansa?).
Tämä on aika hyvä yritys.
Vaihdetaan raskaammat tykit patteriin.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ympyrä saattaa olla sulkeutumassa. Paavo on vähän samankaltaisessa asemassa kuin sisäministeri Leino vaaran vuosina 1940-luvulla. Jossakin vaiheessa Hertta Kuusisen rajantakainen aviomies Tuure Lehen palasi Suomeen, kipinät sinkoili ja minkkiturkkiselta Hertalta meni jalat alta. Paavolla on tuskin samaa dilemmaa tällä saralla, mutta jokin olki on saattanut katkaista kamelin selän ja tuloksena lähes itsetuhoinen ryyppääminen. Tovereiden pitäisi nyt selvittää, mikä Paavoa mättää ja tukea mahdollisuuksien mukaan. Leino hylättiin kylmästi, jopa vaimo kielsi miehensä samalla tavalla kuin Stalin nöyryytti Mololovia ihan huvin vuoksi. Aika velikultia nämä komukat.
ps Mikko Uolan kirja Unelma kommunistisesta Suomesta 1945-1953 on tutustumisen arvoinen teos. SKP/SKDL olisi varsin oiva kehys draamasarjalle Nomenklatuura ja känsäkourat Punatähteä etsimässä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Arhinmäen tulisii erota välittömästi kulttuuriministerin paikalta, hän ei koskaan ole ollut paikan arvoinen! Kulttuuriministeriksi pitäisi valita Perussuomalaisten Kike Elomaa, hän on ainoa kansanedustaja jolla on omakohtaista kokemusta niin urheilusta kuin kulttuuristakin!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Pahinta on että jotkut ovat ihan oikeasti tuota mieltä...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Olisin mielelläni kuullut perustelut asialle ja tokihan Andersonilla on ne esittää?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #27

Osa omista perusteluistani löytyy ensimmäisestä kommentistani ja enemmänkin niitä löytyy tarvittaessa! Mutta kuten arvasin, sinulta ei sitten löytynytkään ainuttakaan perustelua mielipiteellesi! Joten kannattaisikohan edes yrittää asialliseen keskusteluun, suun soittamisen sijasta? Et meinaan tuolla tyylillä anna kovinkaan hyvää kuvaa itsestäsi!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #32

Kumpi meistä soittaa suutaan, kun annoin kohteliaasti tilaisuuden perustella ensin?

Elomaan näkemykset ovat 1800-luvulta, siinä keskeinen perusteluni. Asiallisesti, ilman sitä suunsoittoa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #34

Suunsoittaja ilman perusteita olet ehdottomasti sinä, etkä useista pyynnöistä huolimatta ole kyennyt perustelemaan asiaasi millään lailla! Arhinmäellä ei ole minkäänlaista potentiaalia kulttuuriministeriksi, kun taas Elomaalla on omakohtaista kokemusta niin urheilusta kuin kulttuuristakin!

Elomaa on sentään ensimmäinen naiskehonrakentaja maailmanmestarimme ja kulttuuriministerin paikka kuuluisi ilman muuta hänelle!

Ja noi sinun naurettavat juttusi jostain 1800-luvusta, ovat vain asioista tietämättömän epätoivoisia vedätyksiä, kun asiantuntemus ei riitä perustelemaan omaa näkökantaansa!

Keijo Räävi

Kaksoisstandardit on kovaa valuuttaa.

Jos Eerola olisi perussuomalainen niin vasemmistoliitto olisi vaatimassa Soinilta irtisanoutumista tämän mielipiteistä. Nyt vedotaan sananvapauteen kun oma lehmä on ojassa.

Käyttäjän SampoHonkala kuva
Sampo Honkala

Francis, mielestäni sinulla ei ole minkäänlaisia lihaksia erottaa ministereitä tai näiden avustajia tai ohjailla ja rajoittaa ministerin tai tämän avustajan sananvapautta. Niin kauan kuin hallitus nauttii eduskunnan luottamusta niin ministerit tekevät juuri niin kuin oikeaksi katsovat. Arhinmäen avustaja toi esille ihan relevantin näkökulman aiheeseen, ja suomalaisiin tapoihin kuuluu, että ei ruveta tönimään mielipiteen esittäjää, vaan keskitytään siihen asiaan. Presidentti on Ukrainaankin vaaleilla valittu, eikä asiaa voi kuitata sillä, että kun valittiin huono presidentti niin kumotaan vaalin tulos. Asia korjaantuu lopullisesti vasta kun Ukrainassa on pidetty uudet vaalit.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jaahas,
joku on siis poikennut virallisesta totuudesta ja siksi hänet pitäisi erottaa. Sillä lailla.

Suomeen yleinen mielipide on syntynyt umpikaupallisen valtamedian propagandalla. Se ei lainkaan tiedota sitä, että Janukovitsin kaatajien ydinryhmä on äärioikeistoa, joten yleiseksi, viralliseksi totuudeksi Suomessa (tuossa yhden totuuden maassa) onkin Ukrainan tapauksessa tullut äärioikeiston tukeminen.

Sitä en tiedä, onko tämä myös mr McCarronin tarkoituksena vai eikö hän vain tiedä asiaa, kuten valtaosa suomalaisista, koska siitä valtamedia vaikenee.

Todennäköisesti Ukrainan kansan enemmistö on venäläismielistä, sehän äänesti Janukovitsin valtaan demokraattiseksi todetuissa vaaleissa. Onko mr McCarronilla ja kokoomuskumppaneilla sellainen kanta, että venäläismieliset ukrainalaiset eivät kuulu kansaan lainkaan, vaan oikeita kansalaisia ovat vain länteen haikailevat? Miten on teidän kovien porvarien "hyvän sydämen" laita?

Ja miten on teidän kokoomuslaisten demokratiakäsityksen laita?

Käyttäjän Oikeakoukku kuva
Francis McCarron

Mielenosoittajien ja Janukovytšilta tukensa vetäneen parlamentin enemmistö ei ole äärioikeistolaisia, vaikka tietyn porukan propaganda pyrkii sellaista mielikuvaa levittämään. Täytyy muistaa, että jopa Janukovytšin Alueiden puolueen eustajat kääntyivät häntä vastaan. Ei ole historiallisesti täysin poikkeuksellista, että kohtuullisen vapailla demokraattisilla vaaleilla valitaan valtaan tyranni, joka ei piittaa ihmisoikeuksista. Oma demokratiakäsitykseni on se, että ihmisoikeudet menevät demokratian edelle. Ihmettelen ihmisiä, joiden mielestä murhaaminen on hyväksyttävää, jos se tehdään demokraattisesti. Onko siinä vasemmiston moraali?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

En puhu nyt Janukovitsista henkilönä vaan Ukrainan kansasta ja sen enemmistöstä ja Venäjästä. Älä henkilöi.

Jos (?) Janukovits on syyllistynyt siihen mistä häntä syytetään, on erottaminen tietysti oikein, mutta edes siitä asiasta ei ole varmaa tietoa.

Katsotaanpa Ukrainan seuraavat vaalit. Ennakoin että venäjänmieliset osoittautuvat jälleen enemmistöksi - jos vaalit ovat demokraattiset.

Mutta main point tässä on se, että haluat estää "virallisen totuuden" vastaisten näkemysten lausumisen Suomessa, varsinkin kun tuo totuus on toistaiseksi vain läntisten viestinten ja valtiaiden totuus. Osoittautuuko se lopulta oikeaksi todeksi, sen ehkä joskus näemme.

Tuon kiihkeän sensuurimielesi vuoksi esitin kysymyksen, missä on kovan porvarin hyvä sydän...

Käyttäjän Oikeakoukku kuva
Francis McCarron Vastaus kommenttiin #17

Kovan porvarin hyvä sydän on siinä, että puolustan sananvapautta ja muita yksilönoikeuksia viimeiseen saakka. Puolustan siis myös Eerolan oikeutta sanoa kuten sanoi, vaikka olenkin täysin eri linjoilla. Samoin koen demokraattiseksi oikeudekseni ilmaista, minkälaisia näkemyksiä kannattavia henkilöitä haluan, että Suomen hallituksessa istuu, ja minkälaisia ei. Siksi vaatimukseni kohdistui Arhinmäkeen.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #18

Siis se, että Arhinmäen avustaja käyttää puolustamaasi sananvapautta pitäisi merkitä Arhinmäen eroa?

Anna mun kaikki kestää...

Siinä sitä on sananvapautta, en muuta sano.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #18

Älyvapaa ulostulo. Puolustat siis sananvapautta? Mielipiteenvapaus onkin sitten toinen juttu, vai? Eikö konsensus-Suomeen mahdu enää kuin yksi totuus?

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #18

Otetaas pikku historia-pläjäys:) Mistä asti Suomessa on ollut sananvapaus?

Ukrainan tilanne on vaikea. Itse en ainakaan sano juuta tai jaata siitä, että kuka siellä on oikeassa tai "hyvien" puolella. Emme tiedä, montako ihmistä on ollut osoittamassa mieltä jne.

Ukraina ja Venäjä on ollut vuosisatoja sidoksissa toisiinsa. Joskus muinoin Kiova on ollut Venäjän pääkaupunki. Kaipa nyt sitten on vaikeaa, kun yritetään "katkaista napanuoraa".

Neuvostoliiton ajan hallinto on myös vaikuttanut ihmisiin. Siitä ajasta toipumiseen ja uuden hallintotavan oppimiseen menee vuosia. Ihmiset eivät ole tottuneet monipuoluejärjestelmään, eivätkä demokratiaan.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #18

Kysyn vielä sinulta, Francis, mitä tarkoittaa sana porvari?

Ennen porvari oli kaupunkilainen, joka teki kauppaa. Siihen aikaan Suomessa sai tehdä kauppaa ainoastaan kaupungeissa, joita oli vain muutama. Nykyään on eri juttu kun on elinkeinovapaus.

Asko Mertanen Vastaus kommenttiin #18

Toisin sanoen:

"Pikkurosvon hyvä sydän on siinä että puolustan sananvapautta silloin kun se sopii minun maailmankatsomukseeni,ja pyrkyryyteen.
Yksilönoikeus pikkurosvolla rajoittuu oman edun tavoittelun reunoilla kulkevaan täsmä-ajatteluun josta voi etäisesti väittää puolustavansa kaikkia mielipiteitä vaikka nämä rosvoilun "mielipiteet" ovat täysin läpinäkyviä.
Samoin koet demokraattisuuden oman navan ympärillä tapahtuvaksi toiminnaksi jota voit yrittää venyttää puoleen toiseen juuri haluamallasi tavalla,
vaatimalla jonkun eroa,tietämättä kuitenkaan tosiasiallisesti faktoja tapahtumista.
Vaatimus Arhinmäkeen kertoo siitä että julkisuudenhaku oli kuitenkin se suurin motiivi tälle säälittävälle rääkäisylle.
Valtakunnan politiikka ja paikallispolitiikka on kiehtova laji,
joistakin on kunnanvaltuustoon,
joistakin on ministeriksi asti,
sekös pikkurosvoilulla elonsa rahoittavaa kismittää"

Keijo Räävi

Mark ei näemmä ole tietoinen, että Ukrainan venäläisvähemmistö haluaa kuulua Venäjään eikä Ukrainaan?

Miksi he eivät lähde lätkimään?

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Kansanmurhaaja on aina kansanmurhaaja, kuului sitten mihin puolueeseen tai ryhmittymään tahansa ja Ukrainan syrjäytetty presidentti on murhaajan lisäksi myös ahne varas!

Arhinmäki ei tuon taivaallista välitä omasta puolueestaan ja on unohtanut kaikki periaatteensa rahan- ja vallanhimoissaan!

Hänen käytöksestään jo ilmenee lopun alku. Vasemmistoa ei seuraavassa hallituksessa nähdä ja meno on sen mukaista!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ainakin siitä koulusta, jota minä kävin, Arhinmäen hampuusimaisella käytöksellä olisi jo ajat sitten saanut kenkää.
Nyky-Suomessa sillä voi näemmä roikkua ministerinpostissa :D

Mikko Linnalampi

Demokratiassa ketään ei eroteta huutoäänestyksellä. Sitä varten on vaalit. Tämä pätee Suomessa ja sen pitäisi päteä muuallakin.

Ukrainan tilanne tuskin on niin yksinkertainen, kuin tässä annetaan ymmärtää. Poliittisen toimijan tulisi ymmärtää, että maailma ei ole mustavalkoinen. Lisäksi käsitettä "kansa" ei tulisi käyttää kovin kevein perustein.

Houkutus on toki suuri, koska perustelu uppoaa hyvin. Ukrainalaisten enemmistö käsittäisi noin 22,5 miljoonaa ihmistä. Satatuhattakaan kaduilla mellakoivaa ei muodosta "kansan" mielipidettä, vaikka saakin aikaan paljon meteliä.

Ukraina on taloudellisesti täysin riippuvainen Venäjästä. En usko, että kansan enemmistö haluaa välirikkoa, oli johtoporukka Ukrainalla ta Venäjällä millaisia konnia tahansa.

Jarkko Korhonen

http://finnsanity.blogspot.fi/2014/01/katainen-ilo...

"Washingtonissa ja Suomessa on laitonta osoittaa mieltä naamion kanssa. Kontrolli mielenosoituksia kohtaan on tiukkaa euromyönteisissä maissa. Espanjassa mielenosoitukset on tehty ankarasti rangaistaviksi pääkaupungissa Francon henkisenä ylösnousemuksena.
EU on ennennäkemättömällä tavalla kannustanut ja yllyttänyt nyt mielenosoittajia "vallanvaihtoon" euron ja EU:n saneleman vapauden tähden. Kreikka on pulassa EU:n saneleman vapaan lainoituksen eli velka-ansan tähden - eliitin veronkierron sallien.

On todella selektiivistä kun Tampereen mielenosoitusta yritettiin leimata epäpoliittiseksi häiriköinniksi niin nyt kokoomus iloitsee uusnatsien aloittamasta vallankaappauksesta euron nimeen. EU on elitistinen oikeiston vallankaappaus ja valtioiden tuhoaja."

Asko Mertanen

Voisitkin nyt seuraavaksi kertoa mistä tiedät varmuudella kuka on antanut käskyn siviilien murhaamisesta,kuten tunnut tarkasti tietävän todetessasi:

"ottaen huomioon, että Janukovytšin joukot syyllistyivät aseettomien mielenosoittajien murhiin"

Näin vakavien syytösten kyseessä ollen,
olisi hyvä jos nyt laittaisit tähän heti faktaa jossa todistat tietäväsi täsmälleen kuka teki kaoottisissa oloissa mitäkin?

Minua ainakin kiinnostaa tietää moni muukin asia tuosta tilanteesta mutta aloitetaan nyt tästä.

Arvailu ja fakta ovat kaksi eri asiaa.

vai onko tämä vain "kovan porvarin" eli pikkurosvon paikallista mainoskampanjaa :D

Toimituksen poiminnat