Oikea koukku

Rankka päivä

Eilinen on ehkä ollut sekä poliittisen ja yrittäjänurani jännittävin, mutta myös stressaavin päivä. Tunnustan, etten saanut yöllä unta. Kaikki lähti liikkeelle Orjafirmat-sivuston hyökkäyksestä minua ja yritystäni Kelttikorut 925 Oy:ta vastaan. Kirjoitin oman näkemykseni työkokeilujen teettämisestä Verkkouutisten blogiini. http://www.verkkouutiset.me/minut-leimattiin-orjafirman-omistajaksi-vast...  Se kirjoitus vasta käynnisti kunnon mylläkän. Olen saanut kirjoituksestani ja toiminnastani valtavasti palautetta. Valtaosasta olen todella otettu ja kiitollinen. Olen saanut kasan kannustavia viestejä yrittäjiltä, ystäviltä ja tuntemattomilta tarkkailijoilta, jotka ymmärtävät yrittäjän tuskaa yrittäjävihamielisessä asenneympäristössä.

Olen saanut toisaalta myös valtavan paljon törkypostia, jota aiemmin ei ole tullut vastaan. Rumaa kieltä. Sellainen tosin kuuluu nykyisin jokaisen kantaa ottavan henkilön arkeen. Ikävää, mutta uravalinnan normaaleja kääntöpuolia. Niiden takia en yöuniani menetä. Eniten ajatuksia ovat kuitenkin herättäneet niiden lukuisten ihmisten viestit, jotka ovat itse joutuneet kyykyttävän byrokratian rattaisiin. Se ei ole minullekaan aivan tuntematon tilanne. Kymmenen vuotta sitten valmistuin yliopistolta. Töitä oli tuskaista löytää. Paljon erilaisia pieniä työpätkiä ja lakki kourassa työkkärissä asiointia. Ymmärrän täysin ihmisten tuskan.

Olen useasti kirjoittanut kansalaisia kyykyttävästä työllisyysjärjestelmästä. Se, että ihmiset juoksutetaan luukulta luukulle ja kohdellaan kakkosluokan kansalaisina työmarkkinoilla, on väärin. Tämä aito ahdistus tuli useissa viesteissä esiin.

Olemme käyttäneet Kelttikoruissa nyt noin kahden vuoden ajan työttömiä ihmisiä työkokeilussa. Kuulemani mukaan nämä ihmiset ovat olleet tyytyväisiä. Kaksi neljästä kokeilussa olleesta on kokenut hommat mielekkäiksi ja on myöhemmin työllistynyt meille osa-aikaisiksi. Lisäksi meillä on ollut töissä sesonkiaikoina ihmisiä, jotka opiskeluiden ohella tekevät mielellään osa-aikaista keikkatyötä. Haluan, että työntekijämme ovat tyytyväisiä. Se edellyttää, että työstä maksetaan sellaista palkkaa, että työnteon voi kokea mielekkääksi.

Luin tänään Sakari Timosen erinomaisen blogin: http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/02/13/hyvantekijat/

Jossa hän, aivan oikein, kiinnitti huomiota siihen, että työvoimatoimisto teki tässä esiin nousseessa tapauksessa virheen. Hän kiinnitti myös oikein huomiota siihen, että tämän tyyppiset palkattomat tehtävät lisääntyvät. Siinä olen Timosen kanssa eri mieltä, että tämä sopisi ideologiaani. Ei nimittäin sovi.

Ne kommentoijat, jotka havaitsivat ristiriidan puheissani ja yrityksen toiminnassa, kiinnittivät huomiota oikeaan asiaan. Jos vastustaa työttömien kyykyttämistä byrokratian rattaissa, ei oikein voi antaa siunausta systeemille. Yrityksen kannalta tilanne on tietysti kovin haastava. Parhaiten järjestelmä toimisi silloin, jos työmarkkinat olisivat aidosti joustavat. Kokemattoman työttömän voisi ottaa harjoitteluun joustavasti pienemmällä palkalla. Ihanteellisessa tilanteessa meillä olisi käytössä perustulon tai perustilin kaltainen järjestelmä, jossa ihmiselle maksettaisiin tukea edelleen pienten töiden vastaanottamisen päälle, jotta perustoimeentulo olisi taattu.

Kenenkään ei tarvitsisi kokea itseään toisen luokan kansalaiseksi. Työkokemuksen karttumisen myötä myös vastuut kasvaisivat ja sen myötä myös palkka sellaiselle tasolle, että sen voi kokea reiluksi. Nyt tämä ei ole mahdollista.

Yritykset tarttuvat mielellään mahdollisuuksiin, joita työvoimatoimisto tarjoaa oletuksella, että myös työtön voi hyötyä siitä, jos työkokeilujakson jälkeen työllistyy. Olen yrityksessäni pitänyt pilkuntarkasti huolta siitä, että noudatamme työkokeilujen suhteen ohjeita ja työvoimatoimiston määräämiä käytäntöjä. Siksi koin kohtaamani arvostelun epäoikeudenmukaisena. Suurin osa arvostelusta perustui täysin virheellisiin oletuksiin, joilla yritystä pyrittiin mustamaalaamaan järjestelmän hyväksikäyttäjäksi.

Vastakkainasettelu ei kuitenkaan ole pidemmän päälle hedelmällinen tapa pyrkiä hyviin lopputuloksiin. Olemme yrityksessä tehneet nyt ratkaisun, että emme enää hae ihmisiä työkokeiluun.

Olen kuullut ja ymmärtänyt ihmisten huolen. Palkaton työkokeilu luo vääristyneet työmarkkinat eikä se vie asioita joustavien, vapaan markkinatalouden mukaisten työmarkkinoiden maailmaan. Jos haluan toimia keinotekoista työllistämistä vastaan, täytyy elää niin kuin opettaa. En kuitenkaan suhtaudu edelleenkään kovin lämmöllä siihen, että vastaavia suomalaisia yrityksiä demonisoidaan lakien mukaan toimimisesta.

Työkokeilu ei ole sama asia kuin työ. Pitkään töiden ulkopuolella olleiden ihmisten perehdyttäminen uusiin hommiin ei ole yritykselle tuottoisaa toimintaa. Se voi parhaimmillaan hyödyttää kaikkia, jos paljastuu, että työtön oppii ja innostuu työstä. Se voi johtaa työpaikkaan. Se on kuitenkin kovin altis myös väärinkäytöksille ja tällaisia työmarkkinoita vääristäviä järjestelmiä on vaikea valvoa. Annan kaiken tukeni niille yrityksille, jotka toimivat sääntöjen mukaan ja tarjoavat mahdollisuuksia työkokeilun kautta työllistämiseen. Oman toimintani uskottavuuden kannalta katson, että on parasta, ettemme jatka sitä yrityksessämme. Tarjoan edelleen mielelläni työttömille väyliä työllistyä tuettuun työhön, mutta työkokeilusta luovumme. Kyse on periaatteesta.

Aion toimia politiikassa edelleen vapaiden työmarkkinoiden ja työttömyyden vähentämisen puolesta. Se on nähdäkseni välttämätöntä myös toimivan ja ihmisten keskinäiseen luottamukseen perustuvan yhteiskunnan kannalta.

Lopuksi haluan korjata muutaman virheellisen oletuksen ja suoranaisen valheen, joita yrityksemme toiminnasta on nettikeskusteluissa esitetty.

  1. On väitetty, että työkokeiluun osallistuvat kiertäisivät pakettiautolla maata myymässä korujamme palkatta. Meillä ei lähetetä työkokeilijoita yksin pakettiautolla myymään yhtään mitään milloinkaan. Yhdessä kokeneemman kollegan kanssa pääsee tutustumaan ja harjoittelemaan eri tehtäviä asiakaspalvelusta valokuvaukseen.

 

  1. On väitetty, että olisimme hakeneet palkkatuettuja työntekijöitä, mutta sitten yllätykseksi tarjonneetkin työkokeilua. Tässä on tapahtunut TE-toimistolle virhe. Me emme ole asettaneet työkokeilupaikkoja julkiseen haluun. Työvoimatoimisto on tehnyt hakupaperit sisäiseen käyttönsä, ei Kelttikorut 925 Oy. Meillä on ollut TE-toimiston kanssa yhteistyössä käytäntö, että olemme tarjonneet työttömille työnhakijoille mahdollisuutta työkokeiluun, jonka jälkeen näillä ihmisillä on ollut mahdollisuus työllistyä palkkatuettuun työhön, jos henkilö on kokenut työn mielekkääksi ja itselle sopivaksi. Kahdessa tapauksessa neljästä kokeilusta henkilö on työllistynyt meille.

 

  1. Työkokeilupaikkoja ei ole pakko vastaanottaa, sillä niiden hylkäämisellä ei ole vaikutusta työttömän korvauksiin. Varmistin tämän vielä tänään Hämeen TE-toimistosta, josta minulle vakuutettiin asian olevan näin. Työmääräys oli TE-keskuksen erehdys, koska siitä oli unohtunut, että haimme ensisijaisesti työkokeiluun ihmisiä.

 

  1. Työkokeilua ei ole käytetty koeajan omaisesti, vaan nimenomaan tukemaan henkilön työllistymistä uudelle alalle tai auttamaan haastavassa elämäntilanteessa olevaa henkilöä löytämään polun takaisin työelämään. Työ on ollut hyvinkin verrattavissa harjoitteluun, ei oikeaan työhön. Koeaika kuuluu sellaiseen työhön, jossa henkilö palkataan tekemään alusta saakka työtä oletuksella, että hänellä on valmiiksi tarvittavat taidot työhön. Tässäkin kohdassa Kelttikorut 925 Oy on tiukasti noudattanut TE-keskuksen ohjeistusta.

 

     5. Me emme ole käyttäneet orjatyövoimaa Kelttikoruissa, vaan pyrkineet löytämään yhteisen polun työtä tarvitsevien ihmisten kanssa - polun, joka johtaa oikeaan työhön, josta sekä työntekijä ja yritys hyötyy. Mielestäni me olemme siinä vielä onnistuneetkin.

Nyt tämä työkokeilujen teettäminen meillä loppuu. Minusta on erittäin hyvä, että työmarkkinoiden ongelmista käydään keskustelua. Haluan pyrkiä kaikkien kannalta parhaisiin lopputuloksiin. Puolustan kaikkia niitä yrityksiä, jotka toimivat annettujen sääntöjen mukaan. Aion kuitenkin toimia sen puolesta, että tempputyöllistämisestä ja työttömien nöyryyttämisestä päästään eroon.

Keskustelu jatkukoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Täysin naurettavaa kritisoida työkokeiluja jotka ovat tekijälle täysin vapaaehtoisia. Kritiikin ymmärtäisi jos palkattomaan duuniin yksityiselle sektorille pakotettaisiin sanktioiden uhalla.

Eihän kukaan mene tuollaiseen kokeiluun jos ei itse ajattele hyötyvänsä siitä.

Saku Timonen on yksi valtakunnan klovni joka on jostain täysin hämmästyttävästä syystä tullut otetuksi vakavasti eräissä piireissä.

Käyttäjän SakariTimonen kuva
Sakari Timonen

Työkokeilu on ns. työllistymistä edistävä palvelu, josta kieltytyjä menettää työttömyyetuutensa määräajaksi eli saa karenssin. Se ei siis ole "täysin vapaaehtoinen".

Pekka Pylkkönen

Kukaan ei joudu työkokeiluun vastoin tahtoaan, aivan kuten kukaan ei saa töitä tahtomattaan. Jokainen osaa olla sen verran flegmaattinen haastattelussa että saa jäädä himaan jos niin haluaa.

Ja kyllä, palkattoman harjoittelun pitäisi aina olla 100% vapaaehtoista ilman sankioita, vaikka ne olisivat sitten vain teoreettisia.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #9

Toimeentulotuen ehto työharjoittelu tai 487e/kk tukea leikataan 40% ja karenssi.

Laki-10 Keskusta,kokoomus,RKP,vihreät.
Mustaa valkoisella HE/Stvm-10.

Sikäli hyvä ulostulo ja mielipide.
Harmi vain kun Kepu,kok,rkp,Krst itse hyväksyivät kyykyttämisen jo EU -92.
Ahon hallitus aloitti sen heti-94
Jatkettu -10 ja nyt se viedään loppuun.
lähde:
EU asiakirja/Lakivaliokunta-92
Kela/Stvm-10-15-16

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen Vastaus kommenttiin #9

"
12 § (29.12.2016/1451)
Palvelusta kieltäytyminen

Työnhakijalla ei ole oikeutta työttömyysetuuteen 60 päivän ajalta palvelusta kieltäytymisestä lukien, jos hän ilman pätevää syytä kieltäytyy muusta työllistymistä edistävästä palvelusta kuin työttömyysetuudella tuetusta työnhakijan omaehtoisesta opiskelusta.

...

Jos työnhakija omalla menettelyllään aiheuttaa, ettei hänelle voida järjestää 1 tai 2 momentissa tarkoitettua palvelua, hänen katsotaan kieltäytyneen siitä.
"

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021290

"Ja kyllä, palkattoman harjoittelun pitäisi aina olla 100% vapaaehtoista ilman sankioita, vaikka ne olisivat sitten vain teoreettisia."

No ei ole noin kuten toivot.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #19

Jännää kun paljon hehkutettu Perustulonkin ehto on 0 euron työ,tai karenssi.

Miksikö? Nooh 560e/kk ei makseta vuokraa,sähköä ym. Siksi päälle tulee toimeentulotuki=Ehto tuelle työttömillä työn vastaanottaminen tukea vastaan.

Jos et tarvitse toimeentulotukea ja sinnulla on muita tuloja,saat verottomana puhtaana käteen 560e/kk,verovaroista.

Sarjassamme yhdenvertaisuus Kelan etuuksissa .

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Paltamo-kokeilu -08-15
Kuinka ihminen joka tekee työtä toimeentulotukea+ Hurstin leipäkassia vastaan tulee selviytymään Työmarkkinatuki vero 20% +ALV 24%= 44% veroa ,lopuilla euroilla kuukauden.

Käteiseltä lipsahti -10:Kahdet työmarkkinat.
1.Palkalliset
2 Omista veroista maksattava työ.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kepu,kok,rkp-03-17

Suomi -16 Toimeentulotuki 480e/kk yhdelle.

-Lähinnä Suomen toimeentulotukea
-Täysi toimeentulotuki Tanskan kansalaiselle tai maassa pitkään asuneelle
on 1 490 euroa kuussa.
Kela 18.1-16

Mitä pitäisi ajatella tästä? Kummassakin maassa teetetän työtä edm.tukea vastaan?

Käyttäjän AlekAlekseevits kuva
Ari Vehkanen

Muualta tämmöinen näkemys:

"Ei nyt ihan mene ymmärrykseen, että jos kerta on puhtaat jauhot pussissa, niin miksi siitä käytännöstä pitää sitten luopua. Jos tiedät tekeväsi oikein, perustele kantasi, korjaa väärinymmärrykset ja jatka sitä mitä teitkin. Toimintasihan silloin kestää päivänvalon."

Oma kommenttini, miksi ei jokainen työpaikka voida laittaa tulevaisuudessa suoraan vapaaehtoiseksi työkokeiluksi eikä palkalliseksi alusta alkean jolla autetaan ihmisiä pääsemään tutustumaan uusiintöihin. Näin sitten työttömät miettii haluavatko kokeilla töitä vapaaehtoisesti kun ei ole suoraan palkkaamaksavia yhtään työpaikkaa tulevaisuudessa. Näin ketään ei pakoteta mihinkään vaan voi itse päättää onko hyötyä.

Terveisin klovni Pekka Puupää (sketsi hahmo)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tuohon sitaattiin liittyen arvelisin, että työkokeilun tuoma hyöty yritykselle oli niin pieni, tai olematon, ettei sen takia kannata altistua yhdenkään raivoavan salaliittoteoreetikon vihalle. Hyökkääjille taisi tulla Pyrrhoksen voitto. Voivathan he toisaalta olla aidostikin sitä mieltä, ettei kokemuksella tai referenssillä ole mitään arvoa, mistä noita tietää...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Voi luoja ota minut jo pois täältä.
Aina kuin yritys saa ilmaista työvoimaa se saa siitä hyötyä. Lisäksi ilmainen työvoima vääristää kilpailua.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #4

Ensiksi, kommenttini ei ollut kannanotto työkokeiluun, vaan vastaus esitettyyn kysymykseen syystä tietyllä tavalla toimimiseen. Toiseksi, ei ole mitenkään ennenkuulumatonta, että työntekijä voi aluksi olla tuottamaton, ihan mahdollisesta korvauksesta riippumatta. Perehdyttäminen aiheuttaa helposti ihan merkittäviä kustannuksia.

Palkattoman työvoiman markkinoita vääristävästä vaikutuksesta olemme yksimielisiä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #6

Joo, en minä ymmärrä ollenkaan miksi ulkopuolisten henkilöiden pitää puuttua jonkun haluaavan kokeilla jossakin työpaikassa tökokeiluna työn mielekkyyttä itselleen. Ollaanko me täällä Suomessa tultu tilanteeseen, jossa vasemmisto saa sanella miten yksittäisen ihmisen tulee toimia omaksi hyväkseen?
En ymmärrä, miksi yrittäjiä kadehditaan vasemmistossa jatkuvasti.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #14

Yli 35 000 suomalaista tekee jo töitä sosiaaliturvansa eteen. Forssalainen Minna Linna tekee viisi päivää viikossa töitä maatilalla ja unelmoi työpaikasta, jota hän ei todennäköisesti saa.

YLE 11.11.2014

39-vuotias Linna on työkokeilussa. Hän ei saa työstään palkkaa, vaan 9 euron kulukorvauksen matkoihin. Omien laskujensa mukaan hänelle jää kuukaudessa käteen 600 euroa.
(20e enemmän kuin työmarkkinatuki,hänen itsensä maksamista veroista)

Hevostilan yrittäjä Veikko Leinonen joutuisi maksamaan Linnalle
- noin 8-14 euroa tunnilta, jos Linna olisi töissä alan keskipalkalla.
- Päälle tulisivat vielä verot ja muut maksut.

Nyt Linnan työpanos maksaa Leinoselle 0 euroa.

Leinonen on iloinen järjestelystä.

JK.On varmaan tuhannet muutkin yrittäjät!
ME veronmaksajathan maksamme palkan Kelasta.

Näin tekee 7 000 enemmän kuin -15
TEM-24.12.2016

Käyttäjän JuhaniHirvonen kuva
Juhani Hirvonen

Tämä sopimusyhteiskunta ei ymmärrä: Kaikki eivät ole valmiita, suoraan koulutuksen jälkeen tehtävään kuin tehtävään, ammattilliiton sopimalla palkalla. Tässä on se vipu, joka monasti estää työelämään pääsyn. Palkkavipu ei jousta alaspäin......vaikka kokemusta tarvittaisiin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

kerro missä palkkavipu joustaa alaspäin? vaikka nyt 3 esimerkkiä.

Käyttäjän JuhaniHirvonen kuva
Juhani Hirvonen

Palkkavipu Ei jousta alaspäin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #29

missään ei jousta joten Suomessa pitäisi?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Miksi se "vipu" ei estä yrityksiä ottamasta työttömiltä saman hinnan tuotteista ja valtio päälle ALV 24% kuin Herliineiltä?

Käyttäjän SakariTimonen kuva
Sakari Timonen

"Työkokeilupaikkoja ei ole pakko vastaanottaa, sillä niiden hylkäämisellä ei ole vaikutusta työttömän korvauksiin. Varmistin tämän vielä tänään Hämeen TE-toimistosta, josta minulle vakuutettiin asian olevan näin."

Hämeen TE-toimisto on taas antanut väärää tietoa. Työkokeilu on ns. työllistymistä edistävä palvelu, ja siitä kielätytyvä menettää työttömyysetuutensa määräajaksi.

Sinänsä tällä kommentillani ei ole asian kannalta merkitystä, koska yritys ilmoittaa lopettavansa työkokeilijoiden käyttämisen. Halusin vain oikaista TE-toimiston antaman väärän tiedon.

Käyttäjän SamiKorkiakoski kuva
Sami Korkiakoski

Hyvä Francis! Se, että pyrit työllistämään oikeasti, on hyvä juttu! Annan arvostusta asiallesi! TE-keskus ei saa pisteitä, koska ei tiedota, että kyseessä on työkokeilu.

Eri asia sitten, mitä valtiovalta tekee tuon perustulon osalta. Sitä kannattaisin itsekin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Alkakaa nyt kaikki yrittäjiksi, se on hienoa ja helppoa Suomessa :)

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Ei Suomessa kukaan järkevä ryhdy yrittäjäksi.

On maksettava palkkojen lisäksi kaikki työntekijöiden oheiskulut ja elätettävä vielä ammattijärjestöjen palkolliset, maksettava lakkokassoihin ja osallistuttava veronmaksajana valtakunnan hirmuisiin vuokriin, joita VVO ammattiliittojen tuella pitää huippukorkeina ja samalla nostaa yleistä vuokratasoa.

Olisi ajatuksia avaavaa verrata pienyrittäjän tuloja työttömänä oleilevan tuloihin. Proletariaattia edustaa ajanmukaisessa Suomessa muutamia työntekijöitä palkkaava pienyrittäjä.

Suomen hallituksena on jo pitkään toiminut huippukapitalisti SAK, joka sanelee maassa kaiken mm. verovapailla tuloillaan ja valtavalla omaisuudellaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kepun ihan ikioma "VVO" Ara-rahoilla rakennettu.Köyhät nuoret saa verovaroista sossusta vuokran ja Kelasta asumistuet.
(ja kepulaiset ominluvin vaalituet)

Siihen ei edes Hjallis eikä E.Lehti puuttunut?

http://yle.fi/uutiset/3-9114225

VVO suurimmat osakkeenomistajat
Ilmarinen,Varma. Omistaa EK 50%,SAK 50%
Kummankin osuus VVO= 17,3 %
yht.34,6 %-Tehy+Muut.
Jäikö sinulta jotain kertomatta VVO osakkeista? Miksi?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #18

VVO:n osakkeenomistajat kylläkin ovat avan muuta kuin mitä kerrot.

"VVO-yhtymä Oyj:n suurimmat omistajat 30.6.2016

Osakkeenomistaja Osuus-%

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen 18,08
Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma 16,98
Metallityöväen Liitto ry 9,70
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry 8,73
Rakennusliitto ry 8,31
Palvelualojen ammattiliitto PAM ry 7,49
Ammattiliitto Pro ry 7,49
Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry, 7,46
TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry 5,99
Tehy ry Tehy rf 1,39
Muut 8,38
Yhteensä 100,00"

https://vvokonserni.fi/talous/osakkeet-ja-osakkeen...

Miten olisi, jos jatkossa koittaisit etsiä totuuteen pohjautuvat tiedot? Ei kannata sekoittaa EK:ta ja SAK:ta mukaan VVO:n osakkaissa.

Tehy ei ole suurin (on pienin) ay-järjestöitsä VVO:ssa vaan Metalliliitto, JHL, Rakennusliitto jne.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #22

EK ja SAK suurimmat omistajat. Onko pienillä omistusoikeuksilla isompi äänioikeus ?
Voi kiesus .
Joka omistajalla on omistamansa osakemäärän äänioikeus.
Tehy,Opetusala on taatusti vasurien kannattajia?

-Vai onko kaikki eri alojen liittojen jäsenet hypännyt Demareiden ja vassujen kannattajaksi -15 jälkeen kun pers-kepu-kok leikkeli niiden palkkoja ja heikensi työehtosopimuksia?

Satanut runsaasti sitten vasemmiston laariin .Mikäs se olikaan SDP galluppitulos nyt?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #24

Vakuutusyhtiöt=
Sini-puna siirsi eläkkeet eläkeyhtiöille -60 luvulla,eduskunnan luvalla.
Kun Kepu,MSP hallitus kaappasi eläkevarat valtion velkoihin.Siirsi ne maalaispuolueiden näpeistä Kelasta työeläkeyhtiö Varmalle ja Ilmariselle.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #24

Enpäs ihmettele, että tältä keskustelualustalta häipyy pikkuhiljaa niin kirjoittajat kuin kommentoijat. Sori siitä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #26

Faktat yleensä saa propakandaa ja valheita levittäviltä suut suppuun.
Tietoa löytyy netillä muutakin kuin mitä esim.SuomiUutiset kertoo .

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

"Vasemmiston" vika? 2 -6 porvaripuolueet!

Kepu-Kok -03-19

Suomeen syntynyt yrittäjien köyhälistö

-Joka viides yksinäisyrittäjä elää köyhyysrajalla. Köyhien yrittäjien määrä on vakiintunut nykyiselle tasolleen. Lama lisäsi yrittäjien määrää myös sosiaalitoimistoissa.

23.1.2011
Tilastokeskuksen tiedot piirtävät karua kuvaa suomalaisen pienyrittäjän tilanteesta. Joka viides yksinäisyrittäjä jää tuloissa köyhyysrajalle tai sen alapuolelle. Pienyrittäjien liitossa ihmetellään, mihin päättäjien lupaukset ovat kadonneet.

Tiedot yrittäjien tulotilanteesta ilmenevät Tilastokeskuksen tiedoista. Tuoreet vuoden 2009 luvut julkaistaan keskiviikkona. Tilastokeskuksesta kerrotaan, että suuria muutoksia tulotilastoissa ei ole tapahtunut ja esimerkiksi yksinäisyrittäjien asema ei ole parantunut.

Lama toi yrittäjät sosiaalitoimistoon

Talouden taantuma toi yrittäjiä myös toimeentulotukijonoon. Esimerkiksi Helsingin sosiaalitoimistoissa yrittäjien määrä kasvoi viidenneksen vuonna 2009.
-Ajan henki tuntuu toimeentulotukiluukulla.

- Kuitenkaan töitä ei riittävästi ole, kertoo Helsingin sosiaalisen ja taloudellisen tuen päällikkö Leila Palviainen.

Toimeentulotuesta ei riitä pitkään apua yrittäjälle. Helsingissä pääsäännöksi on muodostunut kolmen kuukauden toimeentulotuki.
-Tämän jälkeen tuki katsotaan yritystoiminnan edistämiseksi, ja tuen maksaminen lopetetaan.

- Usein se on kolmen kuukauden toimeentulotuki, jonka jälkeen tuen katsotaan olevan yritystoiminnan tukemista, Palviainen sanoo.

Toimituksen poiminnat